Onderaannemersprijzen

GEINTEGREERDE RICHTPRIJZENBIBLIOTHEEK: “ONDERAANNEMERSPRIJZEN”

VTBO-Ontwikkeling heeft een superieure geïntegreerde richtprijzenbibliotheek ontwikkeld welke aangebracht zit in Calc-Pro+calculatieprogramma. Door het gebruik van de richtprijzenbibliotheek werkt u efficiënter en effectiever. Indien u een onderaannemersprijs aanklikt (met uw computer muis) importeert u de complete gewenste onderaannemersprijs tekstregel direct naar uw calculatieblad en dit werkt formidabel en bespaart u veel onnodig dubbel typewerk. Deze regel bestaat uit een volgnummer, omschrijving, eenheid, inkoopprijs, verkoopprijs en de laatste wijzigingsdatum van desbetreffende onderaannemersprijs. Het enige wat u dan nog moet verrichten is het uitrekenen en invullen van de juiste hoeveelheid. Ook kunt u de tekst nog aanpassen of uitbreiden naar eigen inzicht. Mocht u toch onverhoopt de onderaannemersprijs willen aanpassen, dan is dit ook altijd eenvoudig mogelijk. De onderaannemersprijzen zullen af en toe aangepast moeten worden vanwege markt afhankelijke factoren en aanbiedingen. Het actualiseren van de onderaannemersprijs kan heel eenvoudig door geselecteerde regels of complete groepen te verhogen of eventueel te verlagen tegen een bepaalde procentuele percentage. Nieuwe onderaannemersprijzen kunnen eenvoudig handmatig tijdens het calculeren worden toegevoegd in het calculatieprogramma maar VTBO-Ontwikkeling heeft ook een tool ontwikkeld waarmee u gegevens direct vanuit een bijgeleverde Excelbestand compleet kan importeren in de richtprijzenbibliotheek. Uiteraard dient u wel de onderaannemersprijs onder een bepaalde volgorde in het bijgeleverde Excelbestand in te voeren, anders komen bijvoorbeeld onderaannemersprijs van dakdekkerbedrijven onder hoveniersbedrijven te staan.

Het calculatieprogramma is opgebouwd uit 100 Stabu hoofdstukken die vervolgens zijn onderverdeeld in 4 tabbladen t.w. “Uren (arbeid) – Materiaal – Materieel – Onderaannemer”. Per tabblad bouwt u een calculatiebegroting op. Veelal start men met het uitrekenen van materiaalhoeveelheden en daarna wordt de verwerking hiervan berekend in tabblad uren/arbeid. Separaat hieraan kunnen onderaannemersprijzen ingevoerd worden in de calculatie. Ook kunt u kiezen om gebruik te maken van één gecombineerde invoerscherm zodat alles op één  overzichtelijk scherm wordt weergegeven. Hierdoor behoudt u een beter totaaloverzicht op het desbetreffende in te voeren onderdeel.

In de richtprijzenbibliotheek, ook wel “Selectie Richtprijzen”genoemd in het calculatieprogramma, kunt u ook kiezen uit Stabu hoofdstuknummer(s). Tijdens het calculeren in een bepaald Stabu hoofdstuk kunt u zonder probleem onderaannemersprijzen van een ander Stabu hoofdstuk raadplegen en zonodig importeren in uw huidige calculatieblad. Om nog effectiever en efficiënter te functioneren is een verfijningmogelijkheid aangebracht (subniveau) om gerichter en sneller een bepaalde onderaannemersprijs te achterhalen die men wil importeren in de calculatie. Bijvoorbeeld voegbedrijf, metselbedrijf, schildersbedrijf enzovoorts. Ook kan men kiezen uit twee verschillende onderaannemersprijzen namelijk de inkoop(prijs) of de verkoop(prijs).

VTBO-Ontwikkeling hoopt u hiermee een beter inzicht te hebben gegeven over de geïntegreerde richtprijzenbibliotheek van Onderaannemersprijzen.